World

ons, 20/08/2014 - 11:36

Choubi Choubi

Folk & Pop Sounds from Iraq. Ubeskrivelig skønt dobbeltalbum med irakisk guld fra engang i 80'erne til 2002. Meget anbefalelsesværdigt!

tor, 27/02/2014 - 11:46

Paco de Lucia er død i en alder af 66 år

Den verdenskendte guitarist og fortolker af flamencoen døde af et hjerteanfald under en ferie i Mexico, hvor han var sammen med sin familie.
tor, 27/02/2014 - 11:35

Paco de Lucia

Paco de Lucia regnes, uanset hvilken musikgenre der er tale om, for at være en af verdens bedste guitarister. Han blev kendt allerede som ganske ung for en række flamenco albums i 1970'erne, hvor han musikalsk dannede par med den kendte flamenco sangerinde Camarón de la Isla.

man, 21/10/2013 - 16:43

Anoushka Shankar feat. Norah Jones - Traces of You (Deutsche Grammophon)

Efter Anoushka Shankars store succes med debutalbummet på Deutsche Grammophon  -”Traveller”, vender Anoushka tilbage med et fremragende nyt album ”Traces of You”, featuring Anouskhas søster, Norah Jones.

”Traces of You” er skabt ud fra en forestilling om, at alt i universet efterlader et uudsletteligt spor på alt hvad det møder og berøre. En forestilling inspireret af hendes relationer, multikulturel opvækst og globale karriere.

fre, 04/10/2013 - 15:13

eMusik anbefaler: Omar Souleyman Björk remix

Ved et tilfælde faldt jeg over denne perle af en remix-plade. Den syriske folk-techno musiker Omar Souleyman har på bedste vis syrifiseret 2 bjørk kompositioner, så de er umiskendeligt syriske i deres karakter, men samtidigt meget björske. Keyboardlydene er både utroligt smagløse, men samtidigt endnu mere betagende, hypnotiserende og indfangende. Rytmerne er pacende, nærmest kalloperende i sammenspil med de hurtige melodi-linjer.

Jeg kan på det varmeste anbefale dette fantastisk musik!

tor, 16/05/2013 - 10:30

Shaabi

Hvor Cairos veluddannede unge hører glittet al-jil, er shaabi ("af folket") den mere rå og pågående, urbane pop fra Cairos arbejder- og slumkvarterer. Socialrealistiske tekster, ligefremme tekster om hverdagsemner, politisk eller sexuelt kontroversielle tekster fremført ved hjælp af en blanding af folkloristisk råbesang og rap akkompagneres af et råt programmeret rytmespor med en pulserende bas, garneret med håndklap og pyntet med melodiske ud-ornamenter mellem versene (hvis ikke ud'en er skiftet ud med en synthesizer).

Sider

Abonnér på World