tir, 24/09/2013 - 10:24

BadstueRock anbefaler

Af BadstueRock

Vi har bedt Björn Lydén fra den legendariske pladeforretning BadstueRock hive deres bud på de bedste nutidige, danske plader frem fra gemmerne. Her er hvad han fandt. Lyt til musikken ved at klikke på ikonerne i bunden af siden:

The New Spring – Secret Armor

På sit andet album skaber Bastian Kallesøe et minimalistisk univers, hvor hver detalje bliver ladet med betydning, og hvor det der ikke bliver spillet har en fremtrædende rolle. En af landets mest komplekse sangskrivere, hvis melodier altid er sært dragende.

Synd & Skam – Lad mig falde ind til dig

Det mest velkendte navn fra ultra do-it-yourself kollektivet Af Med Hovedet. På randen af kaos sejler de på vilde bølger, hvor poesi, jazz og postpunk går hånd i hånd på deres anden mini-lp indenfor et år.

Dans & Lær – Flere Fugle

Ved at tage afsæt i Dansk ornitologisk Forenings kassettebånd Havens Fugle fra 1968, hvor ornitolog Ole Geertz-Hansen med lydeksempler fortæller om forskellige fugle og deres adfærd, har Dans & Lær skabt to forunderlige plader, hvor blandingen af boblende rytmer, pulserende elektroniske lyde og fuglemusik åbner ørerne op for, hvad musik også kan være.

Quadron – Avalanche

Efter at have taget springet over til USA efter deres debutalbum, har duoen Quadron høstet anerkendelse internationalt, hvilket har ført til samarbejde med kunstnere som Tyler The Creator og Kendrik Lamar. Udover at have ualmindeligt flotte produktioner, der trækker tråde tilbage til firser studietalenter som Prince og Sade, er sangerinde Coco O begavet med en gudsbenådet vokal.

Papir – III

Et raffineret band med nuancerede kompositioner, der dyrker det transcendentale og bevidsthedsudvidende spektrum af rockmusik. En art spacerock, der brygger kosmiske toner ud fra inspiration fra halvfjerdser navne som Hawkwind og det tyske krautrock band Can.

Jørgen Teller & The Empty Stairs – Jeg så det godt

Jørgen Teller har gennem mange år sendt en lang række udgivelser ud, samt lavet impromptu koncerter i et hav af konstellationer, hvor improvisation er i højsædet, hvilket givet ham et renommé som et vaskeægte dansk kultnavn. Musik at fordybe og fortabe sig i.

Iceage – You're Nothing

Det Københavnske punkband Iceage nåede via deres temperamentsfuldt energiske debutalbum ud i hele verden, der tog de vrede unge mænds musik til sig. På den mindst ligeså stærke toer ulmer desperationen og angsten ligeså overvældende intenst.

When Saints Go Machine – Infinity Pool

Tredje album er endnu en samling legefulde sange, der befinder sig i krydsfeltet mellem elektronisk musik og mere traditionel popmusik. De tager en del tråde op fra house scenens produktioner, og sætter dem i en ramme af udfordrende arrangementer, som forsanger Nikolaj Vonsilds karakteristiske stemme synger frit hen over.

Badun – Last Night Sleep

Helt fremme i førertroppen af dansk elektronisk musik finder vi Badun, der blander det elektroniske lydbillede med mere håndspillede instrumenter og træk fra jazzens forkærlighed for improvisationer. Skiftevis fra stille og smukt til komplekse krævende rytmer er Badun altid et spændende lyt for den nysgerrige lytter.

Cola Freaks – Cola Freaks

En sand institution indenfor punk på dansk, der taget navnet efter en single fra ligeledes Aarhusianske Lost Kids, fra den første bølge af punk. Med syrlige, og til tider rablende, tekster om sin samtid, samt en sans for catchy popmelodier, leverer Cola Freaks den ene furiøse energiudladning efter den anden.

 

Besøg BadstueRock online her: https://www.facebook.com/badstuerock Eller fysisk her: Badstuegade 22, 8000 Aarhus C. Tlf.: 86 19 76 74

TrackKunstnerLink
1.Secret ArmorThe New Spring
2.Lad mig falde ind til digSynd & Skam
3.Flere FugleDans & Lær
4.AvalancheQuadron
5.IIIPapir
6.Jeg så det godtJørgen Teller & The Empty Stairs
7.You're NothingIceage
8.Infinity PoolWhen Saints Go Machine
9.Last Night SleepBadun
10.Cola FreaksCola Freaks
Genre: 
Article type: 
Supplier: 
Artist: 
Category: