søn, 03/02/2013 - 13:11

Om

Af Jeppe S Knudsen - Aarhus Biblioteker

Det kan eMusik – en ny guide til det digitale musikunivers

Musikelskere har kronede dage. Kommercielle streamingtjenester og platforme som YouTube, Spotify, WiMP og TDC Play mfl. har gjort det lettere end nogensinde før at vælge og vrage mellem millioner af sange, album og spillelister.

eMusik er en ny biblioteksservice med fokus på formidling af den musik, som borgerne allerede har adgang til. Missionen er at inspirere og guide musikelskere, som er nysgerrige på at finde musik, de ikke lige vidste, de kunne tænke sig at høre – det er således ikke her, man skal gå hen, hvis interessen er de allermest populære hitlister. eMusik præsenterer musik, der er lidt anderledes; det skæve, det underlige, det originale med fokus på dansk, klassisk og vækstlaget.

eMusik går på jagt efter uopdagede perler fra den musikalske undergrund, og samler information og inspiration fra en bred række af kilder, bl.a. integrerer eMusik.dk en række eksterne blogs og musikfora. eMusik indeholder også en søgemaskine, som søger samtidigt i mange forskellige musikressourcer. Det er op til brugerne af eMusik, hvilken platform, som bruges til at afspille musikken. Søgningen beriges med den musik, som findes på landets biblioteker: cd’er, musikdvd’er, bøger og noder. eMusik leverer altså ikke selv musikken, men fungerer som en ”fjernbetjening”, der er koblet op på den musik, som musikelskerne selv har adgang til. eMusik vil med sit formidlingsfokus på dansk, klassisk og vækstlaget være et supplement til bibliotekernes eksisterende musiktilbud.

eMusik er lige gået i gang

eMusik er skudt blødt i gang med en projekt-periode version, som vi håber, at musikelskerne vil tage godt imod. På eMusik arbejdes der videre med en udbygning af netværket af bidragsydere, og med sitets funktionalitet og funktioner, der med tiden kan indeholde interaktive spillelister, artikler, analyser, lytteguides, blogindlæg, community interaktion, brugerinddragelse og meget andet.

eMusik er i gang med at blive udviklet. Vi arbejder på at optimere sitet, samt at gøre den redaktionelle struktur så god som mulig. Har du lyst til at deltage i udviklingen af eMusik eller har du ros eller ris kontakt venligst: Jeppe Søndergård Knudsen på mail: jeknu@aarhus.dk eller kontakt Morten Lars Bengtson på mail mbengt@kff.kk.dk.

eMusik.dk indeholder:

- Formidlingsbidrag fra bibliotekarer, danske musikblogs og kunstnere fra vækstlaget, festivaller

- Tematiserede spillelister, anbefalinger og artikler

- Kalender med håndplukkede musikarrangementer fra biblioekerne

- Søgefunktion som finder musik i følgende tjenester: Spotify, WiMP, YouTube, Bibliotek.dk

- Søgefunktion som finder noder og bøger om musik på bibliotek.dk

- Mulighed for at dele formidlingsindhold på Facebook, Twitter og Google+

eMusik er åbent for alle, og vi vil sammen med musikelskerne udvikle eMusik til at blive et online musikcommunity, hvor alle kan være med til at dele sin kærlighed for musik med hinanden. Vi har i løbet af beta-beta perioden inddraget brugere i udviklingsprocessen.

Hvem er med?

Bag eMusik er: Viborg Bibliotekerne, Helsingør Kommunes Biblioteker, Gladsaxe Bibliotekerne, Køge Bibliotekerne, Aarhus Kommunes Biblioteker og København Biblioteker samt DBC

Derudover bidrager danske blogs og online musikmagaziner, samt flere danske kunstnere, pladeselskaber og festivaller.